Hotelli  |  Huoneet  |  Palvelut  |  Sijainti  |  Hua Hin  |  Golf  |  Kuvagalleria
Hinnasto ja yhteydenotto  |  Paketit ja tarjoukset  |  Linkit  |  ENGLISH


GOLF Hua Hin on golfarin paratiisi Thaimaassa. Tässä viehättävässä pienessä rantakaupungissa on kymmenen 18-reikäistä kenttää, joista osa on maailmanluokkaa. Golfin lisäksi Hua Hinistä loytyvät kaikki mahdolliset palvelut ja aito thaimaalainen hymy on herkässä.

Evergreen on golfarin koti Hua Hinissä, pieni intiimi hotelli on rakennettu golfareille ja sitä pyörittävät golfarit.

Kaikki golfpalvelut räätälöidään vieraiden toivomusten mukaan. Evergreenin isäntä on Suomalainen Olli Palmu.


Hua Hin golfkentät

Royal Hua Hin on Thaimaan vanhimpana (1923) golfkenttänä itseoikeutettu aloittamaan luettelon. Se sijaitsee kaupungin keskustassa aivan rautatieaseman vieressä. Kenttä on kaunis ja väylät suurten puiden reunustamat. Takaysin ensimmäinen par kolmonen lyödään rotkon takana odottavalle griinille, jonka taustalla olevalla kukkulalla on kaunis luostari. Runollisempaa reikää saa hakea.
Kunnollisen kastelujärjestelmän puuttuessa kenttä on talviaikaan kuiva, vaikka vettä ajetaankin tankkiautoilla väylille lähes yötä päivää. Griinit ovat yleensä hyvässä kunnossa, mutta eivät huipputasoa. Lyhyehkölle kentälle tuovat vaikeutta suuret puut, joiden lehvästöt tuntuvat välillä ulottuvan koko väylän päälle. Oman mausteensa peliin tuovat alueella majailevat apinat (paikallissääntö: apinan varastaman pallon saa korvata uudella ilman rankkaria). Klubitalo on asiallinen ja olut halpaa, sillä kenttää pyörittää Singha-olutta paneva yhtiö.
Matkaa Evergreenistä: 2 km
Greenfee: 2.300 (sisältää kuljetukset)
Auto: 600
Caddiemaksu: sisältyy greenfeehinBanyan. Vaikka makuasioista on turha kiistellä, niin nuori thaimaalainen arkkitehti onnistui Banyanin suunnittelussa loistavasti. Kenttä pyrittiin jättämään mahdollisimman luonnonmukaiseksi ja puita kaadettiin pitkin
hampain. Kentästä ei missään tapauksessa jää muovista makua, ja väylille on jätetty luonnolliset kallistukset. Tämä tietenkin toisaalta tarkoittaa sitä, että hyvänkin draivin jälkeen saattaa päästä lyömään palloaan erikoisesta asennosta. Laakso, johon kenttä on rakennettu, on entistä ananaksen-kasvatusseutua, ja useita väyliä reunustavat ananaspellot, jotka on tuloskortissa määritelty sivuvesiesteiksi. Ananas on yllättävän kova kasvi, joten kannattaa ennemmin ottaa droppi kuin rikkoa kätensä.
Väylillä, samoin kuin Majesticissa, on käytetty paikallista ruoholajiketta (Zoysia), joka viihtyy kotioloissaan loistavasti. Huonosti makaavaa palloa ei väylältä löydä. Klubitalo on rakennettu osittain tiikistä thaityyliin ja on hienoisesta sekavuudestaan huolimatta upea toteutus. 15. reiän tiiltä ja kioskista upea näköala merelle, jossa näkymän keskellä makailee leijonan muotoinen saari. Griinit (Tiff-eagle Bermuda) ovat liukkaat ja aina huippukunnossa. Kentän alueella ei ole asuntorakentamista.
Närää ovat aiheuttaneet typerä autopakko ja kioskien sekä klubitalon hinnat, joihin on yleensä totuttu vain viiden hotelleissa. Silti luonnollisen kaunis hyvinhoidettu kenttä, joka kestää vertailun maailman huippukenttiin. Baarin terassilta henkeäsalpaavan hieno näköala kohti auringonlaskua.
Matkaa Evergreenistä: 12 km
Greenfee: 4.050 (Sisältää kuljetukset)
Auto: 800, yksi pelaaja per auto
Caddiemaksu: sisältyy greenfeehin

Black Mountain valmistui vuonna 2007. Vuoden 2009 keväällä siellä pelattiin jo Aasian tourin osakilpailu, jonka voitti Johan Edfors. Edforsin lisäksi Black Mountainia edustavat mm. Mikko Ilonen ja Thaimaan ykkönen Thongchai Jaidee. Tammikuussa 2011 kansainvälisen TV-yleisön katseet kohdistuivat Black Mountainiin, kun Colin Montgomeryn kipparoima Euooppa otti mittaa Aasiasta Royal Trophyssa.
Kenttä on loistavassa kunnossa ja klubitalo erinomainen olematta silti ylipramea. Väylillä on Hua Hinin kentistä eniten korkeuseroja Millfordin takaysiä lukuunottamatta. Pelaajien palautetta kuunnellen kentällä on joka kesä tehty rankasti parannustöitä, ja suurin osa väylistä on muuttanut muotoaan kentän valmistumisen jälkeen. Muutama iso kukkula on poistettu haittaamasta näköaloja, monet bunkkerit ovat vaihtaneet paikkaa tai syntyneet tyhjästä ja vesiesteitä on ilmestynyt monelle väylälle. Kesä 2012 ei ollut poikkeus, ja rakennustyöt olivat taas täydessä käynnissä. Esimerkiksi viimeisen väylän mussutusta aiheuttanut sokea kakkoslyönti on poistunut, ja viheriö häämöttää jo tiiltä. Griinit nopeat, vaikeat ja loistavassa kunnossa.
Kansainvälisen mittapuun mukaan erinomainen kenttä. Kokonaisuus on viimeisen päälle huoliteltu ja tyylikäs työtä ja rahaa säästämättä. Loistava harjoittelualue ja range. Chippigriini on parempi kuin yksikään viheriö Suomessa. Klubiravintola on yksi koko Hua Hinin parhaista.
Matkaa Evergreenistä: 9 km
Greenfee: 3.850 (Sisältää kuljetukset)
Caddiemaksu: sisältyy greenfeehin
Auto: 600 (yksi pelaaja per auto)


Lake View:n kaksi kenttää muodostuu neljästä lenkistä. A ja B ovat normaaleimmat ysit. C:n nimi on Desert ja sieltä löytyykin melko
valtavia hiekkaerämaita (wasteland, eli mailalla saa koskea hiekkaan ennen lyöntiä). D:llä on vähiten vettä, mutta se onkin sitten muita ysejä
pitempi (klubitiiltä 220-jaardinen par kolmonen).
Kenttä on yleensä hyvässä kunnossa, mutta ei väyliltään yllä Banyanin, Black Mountainin ja Majesticin tasolle. Griinit ovat hyvät ja nopeat.
Layoutiltaan Lake View on monien mielestä Hua Hinin paras kenttä. Makuasioita...
B-ysillä on eniten vettä; mielenkiintoinen on esimerkiksi kolmas reikä: Avaus kaartuu vasemmalle, vettä on vasemmalla, oikealla ja väylän takana suoraan edessä. Kakkoslyönti pitäisi saada griinin edessä ahnaana odottavan joen eteen, ja sitten kolmosella joen yli vahvasti bunkkeroidulle griinille. Jos avauksen leikkaa valkoiselta tiiltä veden yli ilmassa noin 230 jaardia vähän oikealle griinistä, voi päästä yrittämään kakkosta päälle.
Viihtyisä perusklubitalo. Kentän yhteydessä on hotelli, jonka mukavalle uima-altaalle voi parkkeerata perheen pelaamattomat jäsenet.
Matkaa Evergreenistä: 18 km
Greenfee: 2.750 (Sisältää kuljetukset)
Caddiemaksu: sisältyy greenfeehin
Auto: 750


Palm Hills on mukava hyvin hoidettu kenttä lyhyen ajomatkan päässä lento-kentän kupeessa. Leveät hyvinhoidetut ja tasaiset väylät antavat yleensä anteeksi vähän vinotkin draivit – tämä on myös useimmin kuultu kritiikin aihe. Griinit ovat paitsi nopeat myös vaikealukuiset. Paras kuunnella caddietään, ettei puttaa itseään ulos griiniltä.
Griinit on enimmäkseen korotettu, joten pallon pompottaminen väylää pitkin tanssilattialle ei yleensä ole paras ratkaisu. Klubitalo OK, vaikka kahvikupin hinta saattaakin aiheuttaa pitempään Thaimaassa asuneelle golfarille vatsanväänteitä.
Etuysin päättävällä pitkällä par nelosella kannattaa jättää lähestyminen suosiolla lyhyeksi, griiniosumat valuvat pääsääntöisesti vasemmalle bunkkeriin.
Väylien varret on rakennettu täyteen hulppeita omakotitaloja, koska matkaa keskustaan ei ole kuin muutama minuutti.
Matkaa Evergreenistä: 7 km             
Greenfee: 2.700 (Sisältää kuljetukset)
Caddiemaksu: sisältyy greenfeehin
Auto: 600, yksi pelaaja per auto


Majestic Creek
sijaitsee vähän pitemmällä. Kaunis 27-reikäinen kenttä ja kerrassaan loistava lay-out. Täynnä mielenkiintoisia reikiä. Paikallisesta lajikkeesta kylvetyt väylät perinteisesti upeassa kunnossa. Kesällä 2012 peruskunnostettu kenttä on nyt paremmassa kunnossa kuin koskaan.
Bunkkerit ja greenit on uusittu, ja paikallis-asukkaiden lempimussutusaiheet ovat näin siirtyneet historiaan. Griinit laitettiin samasta lajikkeesta (Tiff-eagle Bermuda) kuin Black
Mountainissa ja Banyanissa, joten liukkaita kelejä on odotettavissa, kunhan griinit kypsyvät. Klubitalokin on uusittu ja kenttä on nyt erittäin miellyttävä kokonaisuus.
Upealle viimeiselle väylälle tarvitaan tarkka avaus (älä edes harkitse draiveria ellet lyö ilmassa yli kahtasataa metriä), kakkonen rautaseiskalla joen yli väylälle ja siitä rautaysi järven yli griinille. Kuulostaa helpolta, mutta reiällä on tiettävästi tilastoitu kerrassaan masentavia lyöntimääriä...
Jos ajoittaa itsensä 17. tiille noin varttia vaille kuudeksi saa nauttia upeasta auringon-laskusta Myanmarin puolella olevien vuorten taakse.
Matkaa Evergreenistä: 25 km           
Greenfee: 2.900 (Sisältää kuljetukset)
Caddiemaksu: sisältyy greefeehin
Auto: 600Springfieldin on suunnitellut Jack Nicklaus, joten väylien oikealla reunalla on joko isoja bunkkereita tai vettä. Joskus kyllästymiseen saakka, etenkin jos sattuu slaissi vaivaamaan... Hieno, hyvin hoidettu ja hyvin suunniteltu kenttä. Nopeat ja hyvät griinit.
Päivä huipentuu loistavaan viimeiseen väylään, jossa kahden onnistuneen lyönnin jälkeen pääsee yrittämään lähestymistä saareen sadasta jaardista.
Kolmas ysi avattiin 2005, mutta se ei ole saanut yhtä innostunutta vastaanottoa jäsenten keskuudessa. Upea klubitalo, joskin tarjoilijan kiinnisaaminen kylmän oluen toivossa saattaa joskus tuottaa vaikeuksia. Rankka yritys tässäkin suhteessa yleensä palkitaan.
Matkaa Evergreenistä: 23 km                       
Greenfee: 2.900 (Sisältää kuljetukset)
Caddiemaksu: sisältyy greenfeehin
Auto: 600, yksi pelaaja per autoSea Pine Army Golf Club on Hua Hinin uusin kenttä, joka avattiin 2010. Mielenkiintoisen siitä tekee sijainti ja omistaja: kenttä on aivan
rannassa vain 7 km kaupungista etelään, ja sen omistaa Thaimaan armeija. Rantaan Thaimaan yhden suosituimman lomakohteen
kainaloon ei olisikaan ollut taloudellisesti mahdollista rakentaa golfkenttää, ellei maata omistaisi ja kentää hallinnoisi armeija.
Armeija ja golf sopivat Thaimaassa perinteisesti hyvin yhteen; armeijalla on kymmeniä kenttiä eri puolilla maata, ja osa niistä on erinomaisia. Hyvä puoli on myös, että armeijan kenttien pelimaksut ovat perinteisesti edulliset.
Armeijan golfkenttärakennuskomppania onnistui työssään hyvin, ja vesihuoltokin on kunnossa, kun pioneerijoukot vetivät vesijohdon 20 kilometrin päässä sijaitsevasta Pran-joesta.
Kentällä on muutama aivan hiekkarantaa seuraava väylä links-kenttien tyyliin, joten näköaloista löytyy meren lisäksi myös auringosta nauttivia turisteja. 16. väylä on kerrassaan upea: Par-vitosen avaus lyödään kohti merta. Kakkoslyönnin edessä on doglegi, jonka kainalossa on vesieste ja oikealle kaartuvan väylän sekä greenin takana säihkyy Siaminlahti.
Klubitalo on komea ja varustettu hulppeilla merinäköaloilla, mutta palveluun ei kenraalien mielestä ole kannattanut pahemmin panostaa. Oluen saaminen saattaa vielä onnistua, mutta ruuan tilaaminen on yleensä hukkaanheitettyä ponnistelua. Parempi vaihtoehto (ja 80% edulisempi) on kääntyä radanylityksen sijasta vasemmalle rantakuppilaan ennen alueelta poistumista.
Matkaa Evergreenistä: 8 km             
Greenfee: 2.800 (Sisältää kuljetukset)
Caddiemaksu: sisältyy greenfeehin
Auto: 600

Hua Hinin ympäristön kenttiä:

Kaeng Krachan sijaitsee noin 40 kilometrin päässä kansallispuiston vieressä. Kunnianhimoinen rakennushanke käsittää lentokentän, sairaalan ja yliopiston. Ne ovat olleet rakenteilla viitisentoista vuotta... Kentän pääportista on matkaa klubitalolle kymmenisen kilometriä. 18-reikäisen kohtuukentän jatkoksi valmistui vuonna 2008 kerrassaan upea Nicklausin suunnitelma ysi, joka on todella pelaamisen arvoinen.
Matkaa Evergreenistä: n. 40 km
Greenfee: n. 1.800/2300 sisältäen kuljetukset (viikonloppuisin hintoihin lisää 200)
Auto: 600
Caddiemaksu: 250

Phetchaburin lähistöllä sijaitsevat Dragon Hills ja Sawang ovat molemmat mielenkiintoisia kenttiä. Ajomatkaa kertyy n. 60 km. Hinnat Hua Hiniä halvemmat.

Ratchaburissa noin 120 kilometrin päässä Bangkokin suuntaan on kerrassaan loistava Royal Ratchaburin kenttä. Kokemisen arvoinen kenttä rankataan yleisesti Thaimaan Top10:iin. Lähistöllä on myös armeijan kenttä, joka sekin on pelaamisen arvoinen ja halpa. Kannattaa pelata molemmat ja yöpyä Ratchaburissa, jossa toiseen turistiin törmääminen on vielä harvinaista. Tai sitten ajoittaa pelaaminen tulo- tai lähtömatkan yhteyteen, jolloin ylimääräisiä kilometrejä Bangkokiin tulee noin 50.
Greenfee: 1650/2650 (Sisältää kuljetukset)

Evergreen Boutique Hotel
Royal Hua Hin, 13. väylä, c. 1926© 2012 Evergreen Hua Hin. Web development: Digital Metrix