Hotelli  |  Huoneet  |  Palvelut  |  Sijainti  |  Hua Hin  |  Golf  |  Kuvagalleria
Hinnasto ja yhteydenotto  |  Paketit ja tarjoukset  |  Linkit  |  ENGLISH

Tervetuloa Evergreeniin!

Evergreen on rento hotelli golfareille ja muulle mukavalle porukalle
Tavoitteemme on olla mutkaton, viihtyisä ja kodikas hotelli, jossa asuminen tuntuu enemmän vierailulta golfseurasta tutun perheen luona kuin tavalliselta hotelli-asumiselta.

Tunnuslauseemme on:
         ”Vaikeat toivomukset täytetään välittömästi –
        mahdottomissa saattaa mennä vähän pitempään.”

Aakkostettua tietoa Evergreenistä ja Hua Hinistä

Aamiainen
Tarjotaan baarissa 7:30 - 10:30.
Jos toivot aamiaiseksi jotain listan ulkopuolelta, kerro henkilökunnalle edellisenä päivänä (hummerista, kaviaarista ja shampanjasta veloitamme kyllä erikseen).
Jos haluat aamiaisen ennen puoli kahdeksaa, väsäämme vaikka voileipiä edellisenä iltana. Teetä ja kahvia löytyy huoneesta, tai yöportieeri keittää.

Apteekki ja lääkäri
Lähin apteekki on päätielle tultaessa risteyksen vasemmalla puolella. Päivystävä apteekki löytyy kaupungista. Kysy vastaanotosta ensiapua yleisimpiin vaivoihin, kuten päänsärkyyn ja ripuliin.
Lääkärit eivät tee kotikäyntejä, joten jos olo tuntuu heikolta hoidamme kyydin San Paulon sairaalan, joka sijaitsee päätien varressa oikealla noin 400 m keskustan liikennevaloristeyksen jälkeen. Toinen vaihtoehto on Bangkok Hospital pari kilometriä kauempana. Molemmissa henkilökunta ja lääkärit puhuvat hyvää englantia.

Auta säästämään luontoa
Luonnon säästämiseksi pyrimme välttämään turhaa pyykinpesua. Kun haluat puhtaan pyyhkeen, jätä vanha lattialle ennen huoneen siivousta.
Pesemme lakanat joka kolmas päivä. Jos haluat puhtaat lakanat ennen pyykkipäivää, huomauta asiasta henkilökunnalle.

Baari
On avoinna 07.30 – 21.00. Aamiaisen lisäksi baarissa on tarjolla juotavaa ja syötävää. Katso lähemmin baarilistasta.
Yöportieerilta saa huoneenlaskuun juotavaa läpi yön.
Ja muistathan ottaa nukkuvat vieraat huomioon öiseen aikaan...

Golf
Lähtöajat ja kenttäkuljetukset voit varata vastaanotosta. Katso kenttäkuvaukset kansion lopusta.

Golfkentät
Kymmenen kenttää 25 kilometrin säteellä, kaksitoista kentää 40 kilometrin. Osa kentistä huippuluokkaa mihin tahansa verrattuna, mutta kaikki mukavia ja pelimaksun arvoisia. Katso kenttäkuvaukset Hua Hin -osiosta tai kysy Ollilta.

Harrastukset

 • tennis (Hilton, Palm Hills Sports Club)

 • sulkapallo (Palm Hills)

 • ratsastus (Hua Hinin ja Khao Takeabin rannalla)

 • norsusafari

 • vesijetit

 • leijasurffaus

 • veneretket, purjehdusretket

 • maastomönkijät

 • ja tietenkin golf

Lisätietoja vastaanotosta.

Hieronta
Perinteinen thaihieronta on melko rankkaa puuhaa. Kevyempiä vaihtoehtoja ovat öljy- tai jalkahieronta. Hierontapaikkoja on pilvin pimein ympäri kaupunkia. Yksi parhaista on sokeitten hierojien paikka Golden Place -ruokakaupan takana juuri ennen kuninkaanlinnaa, pääkatua Evergreenistä 400 m oikealle. Tarvittaessa soitamme hierojan huoneeseesi.
Hyvä fysioterapeutti on nimeltään Noi ja löytyy Market Village -ostoskeskuksen jälkeen Soi 88/1:ltä.

Huoneenluovutus
Kansainvälisen käytännön mukaan 12:00. Myöhäisten lähtöjen osalta olemme mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman joustavia.

Ilmastointi
Ilmastointi käynnistyy kaukosäätimestä (kaksoispiippaus ja kolmen sekunnin viive).
Lämpötilaa ei suositella säädettäväksi alle 24 asteen – liian kylmä puhallus aiheuttaa helposti sinulle flunssan ja tuloilmalaitteeseen kondenssia.

Internet
Hotelissa on wlan-yhteys.

Juomaraha
Palvelurahaa ei meillä monien hotellien tapaan lisätä huonelaskuun. Henkilökunta arvostaa tietenkin, jos mahdollinen tyytyväisyys palveluun ilmaistaan tippinä. Vastaanottoon jätetyt tipit jaetaan paikallisen henkilökunnan kesken.

Kartta
Vastaanotosta löytyy Hua Hinin karttoja. Henkilökunta auttaa mielellään kaikissa suunnistukseen liittyvissä kysymyksissä. Kartta myös kansion lopussa.

Liikkuminen
Henkilökunta tilaa tarvittaessa Tuk-Tukin. Hinta keskustaan 100-150 bat. Tuktuk-asemia on Hiltonin molemmin puolin ja kellotornin luona. Niitä voi myös pysäyttää lennosta. ”Lavataksit” ovat samanhintaisia kuin tuktukit. Mopotaksin tunnistaa kuskin keltaisesta liivistä. Se on paikallisten asukkaiden suosima liikkumismuoto. Jos kyyti ei hirvitä, taksa kaupungilta Evergreeniin on 40 bahtia. Jos haluat lähteä pitemmälle tai isommalla porukalla, järjestämme taksin tai minibussin.

Maksutavat
Voit maksaa laskusi käteisen lisäksi Visa ja Master Card -luottokorteilla.
Baarin laskun voit pitää avoimena lähtöpäivään.

Nähtävyydet

Rautatieasema on Hua Hinin ylpeys. Se valmistui vuonna 1922. Kuninkaallinen odotussali on siirretty paikalle Nakhon Pathomin kuninkaallisesta palatsista vuonna 1968.
Khao Takiap 5 km Hua Hinistä etelään tunnetaan myös apinavuorena. Vuoren huipulla on luostari, jossa voi ruokkia villiapinoita (jotka ovat kuitenkin ärsyttävän kesyjä ja varastavat mielellään kaiken irtonaisen). Kylän eteläpuolella miellyttävä uimaranta.
Khao Hin Lek Fai -vuori sijaitsee 3 km kaupungista länteen. Vuoren huipulla on puisto ja näköalapaikkoja.
Khao Tao, 13 km kaupungista etelään, on tyypillinen thaimaalainen kalastajakylä. Vuoren huipulla komea luostarialue. Kylän eteläpuolella nätti uimaranta Hat Sai Noi.
Pa La-U, 50 km Hua Hinistä länteen Myanmarin rajan pinnassa, on kuuluisa 11-portaisesta vesiputouksestaan. Putouksia ympäröi sademetsä, jossa paljon lintuja ja perhosia. Alueella saattaa törmätä villinorsuihin.
Wat Huay Mongkol, 18 km länteen kaupungista, oli ihmeidentekijänä kunnostautuneen buddhalaismunkin Luang Phor Thuatin asuinpaikka. Kuningattaren aloitteesta luostariin rakennettiin munkin jättiläismäinen patsas vuonna 2004. Luostari on nykyisin tärkeä nähtävyys, jonne saapuu joka päivä bussilasteittain thaituristeja.
Hua Hin Vineyard on alueen ainoa viinitila, n. 30 km kaupungista länteen. Tilan ravintolasta avautuu kauniit näköalat laaksoon. Viiniä tietenkin maisteltavana.
Maruekhathaiyawan on kuningas Rama VI:n 1900-luvun alussa rakennuttama tiikkinen kesäpalatsi, joka toimii museona. Se sijaitsee armeijan alueella (Rama VI Camp) 13 km kaupungista pohjoiseen.
Rautatiehotellin, joka muodostaa nykyisen Sofitel-hotellin vanhimman osan, rakennutti Prinssi Purachatra vuonna 1921. Prinssi oli Thaimaan rautielaitoksen pääjohtaja. Entisöidyssä Museum-ravintolassa tarjotaan perinteinen brittiläinen kello viiden tee voileipineen ja leivonnaisineen. Hotellissa on kuvattu useita elokuvia, mm. Roland Joffén The Killing Fields.
Thainyrkkeily (Muay Thai) on suosittua kaikkialla Thaimaassa. Hua Hinissä matseja järjestetään suomalaisen Joren omistamassa Grand Arenassa viikonlopputorin vieressä torstaisin ja sunnuntaisin ja Thai Boxing Gardenissa La Grappa -ravintolan vieressä tiistaisin ja perjantaisin. Ottelut alkavat kello 21. Joren paikassa on myös kuntosali, ja siellä pääsee treenaamaan Muay Thaita, jos siltä sattuu tuntumaan.

Ostokset

Lähin kauppa on 7-Eleven Evergreenistä päätielle tultaessa heti oikealla olevan PTT-bensa-aseman yhteydessä. Auki ympäri vuorokauden.
Iltatori. Evergreenistä tultaessa juuri ennen keskustaa päätien oikealla puolella.
Par vitosen mittainen katu, jonka molemmin puolin myydään kaikkea mahdollista lähinnä turisteille suunnattua tuotetta sekä ruokaa ja juomaa. Suosittu myös thaituristien keskuudessa. Tinkimisvaraa n. 50%.
Viikonlopputori. ”Grand Market”. Keskiviikosta sunnuntaihin. Keskustan ja San Paulon sairaalan jälkeen pääkadun oikealla puolella. Grand Hotelin edustalla olevalla Grand Plazalla myydään kaikkea mahdollista. Tinkimisvaraa yleensä vähemmän kuin iltatorilla.
Market Village -ostoskeskus. Tyylikäs uusi ostoskeskus pääkadun varressa noin kaksi kilometriä keskustan jälkeen. Merkkivaateputiikkeja, erikoisliikkeitä, suuri Toys are Us ja muita lastenliikkeitä, ravintoloita, suuri TescoLotus-valintamyymälä, elokuvateatteri, keilarata, HomePro-kodinsisustusliike. Liikkeiden välisillä alueilla halvempaa outlet-kamaa vaihtuvissa myyntipisteissä. Toisen kerroksen Outlet-liikkeessä satunnaisesti laadukkaita golfpaitoja naurettavaan hintaan.
Kenkä- ja laukkukauppoja on paljon Hiltonin vastapäisellä turistialueella.
Optikkoliikkeitä paljon koko keskustan alueella. Asiantunteva silmälääkäri löytyy n. 50 metriä Market Villagen jälkeen samalta puolelta päätietä. Liikkeen katolla vihreä risti.
Räätäleitä turistialueella joskus riesaksi asti. Sisäänheittäjät tuntuvat kaikki puhuvan selvää suomea. Vieraamme ovat olleet tyytyväisimpiä Picasso ja Mike&Co -liikkeisiin.
Thai Silk Village sijaitsee Evergreenistä rantatielle oikealle käännyttessä n. 200 m päässä tien oikealla puolella. Liikkeen ja ravintolan lisäksi kompleksissa on museo, jossa voi seurata kuinka thaisilkkiä perinteisesti valmistetaan. Samassa yhteydessä myös Mike&Co -räätäliliike.
Käsintehtyjä kenkiä ja nahkavaatteita tarjotaan muutamassa liikkeessä keskustassa. Vieraamme ovat suositelleet La Grappa -ravintolaa vastapäätä sijaitsevaa Freeway Leatheria.
Vanha ostoskeskus Hua Hin Shopping Mall sijaitsee temppeliä vastapäätä vähän ennen päätien ja Hiltonille kääntyvän tien suurta liikennevaloristeystä. Kansanmiehen versio Market Villagesta.
Outlet Market sijaitsee Cha Amin jälkeen n. 40 km Hua Hinistä. Suuressa kompleksissa useimpien merkkivaatteiden outlet-liikkeet. Hinnat melko kovat, mutta usein hyviä tarjouksia. Iso golfliike.
Golfkauppa. Suomalaisen Karin omistama liike radan varressa pitkän par vitosen päässä asemalta pohjoiseen. Edulliset hinnat. Hyviä järvipalloja ja halpoja bägejä.

Palvelut

Kuten sanottu, tahdomme palvella vieraitamme kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa asioissa.
Tässä listaa useimmin kysytyistä palveluista:

 • golfpalvelut (ks. ”Golf”)

 • kuljetuspalvelut (lentokentälle, golfkentille, ostoskohteisiin, nähtävyyksille)

 • harrastukset ja retket (norsusafari, ratsastus, vesijetti, maastomönkijä, temppelit, vanha kuninkaanlinna...)

 • huonepalvelu (huikkaa tilauksesi tytöille)

 • thaihieronta

 • pöytävaraukset

 • matkat muihin kohteisiin (Koh Tao, Koh Samui...)

Pesula

Vaatekaapista löytyy pyykkipussi ja pesulalista. Tänään vastaanottoon toimitetut pyykit saapuvat normaalisti huomenna iltapäivällä. Jos tarvitset pikaisempaa palvelua, kerro respan tytöille.

Rannat

Hua Hin Beach alkaa keskustasta Hiltonin ja Sofitelin välistä ja jatkuu viisi kilometriä etelään. Huippusesongilla (joulusta helmikuun loppuun) melko kansoitettu. Rannassa vuokrataan aurinkotuoleja, myydään ruokaa ja juomaa, tarjotaan turistirihkamaa ja hierontaa, vuokrataan hevosia, vesijettejä ja banana boat -ajeluita.
Khao Takiab on Hua Hinistä seuraava kylä etelään viiden kilometrin päässä. Rantaa kylän molemmin puolin, eteläpuolella samat palvelut kuin Hua Hin Beachillä. Tänne, ja muille rannoille järjestämme taksikyydin vastaanotosta.
Suan Son Pradiphat Beach, 8 km kaupungista etelään, on rauhallinen pinjojen reunustama ranta, joka sijaitsee armeijan alueella ja jota isännöi Army Welfare Office. Biitsiltä hyvät näkymät Sea Pine golfkentälle.
Sai Noi on viehättävä lahti kahden jyrkän kallion välissä Khao Taon kylän takana. Matkaa Hua Hinistä n. 15 km. Rannassa syötävää ja juotavaa. Retki kannattaa yhdistää käyntiin Khao Taon luostarissa kukkulan laella.
Pak Nam Pranista alkaa noin kymmenen kilometrin ranta, joka jatkuu Khao Sam Roi Yotin luonnonsuojelualueelle. Rannassa jonkin verran hotelleja ja palveluja. Matkaa meiltä n. 30 km.

Ravintolat ja baarit

Keskustan alueella on satoja ruokapaikkoja, kuten yleensäkin Thaimaassa. Hua Hinissä turistien tarpeet on otettu huomioon, mutta silti paikallisissa ruokapaikoissa on syytä tilata ”not spicy” (thaiksi mai phet) ellei halua polttaa suutaan. Thairuoka on maailmankuulua ja Hua Hin hyvä paikka syödä sitä.
Kädet kannattaa desinfioida tai pestä ennen ruokailua. Ruokamyrkytykset ovat hyvin harvinaisia, ja kadunvarsikuppiloissa syöminen on keskimäärin turvallista, mutta tervettä järkeä on hyvä käyttää. Vaikka Hua Hinin vesijohtovesi on periaatteessa turvallista, sitä kannattaa välttää esim. pestyssä salaatissa ja muissa tuoreruuissa. Vatsapöpö saattaa iskeä missä tahansa, koska bakteerikannat ovat erilaiset.
Thairavintolat
Perinteisimmät ruokapaikat ovat laitureilla kaupungin keskustassa Naresdamri
-kadulla. Vanhin ravintoloista on kaksikerroksinen Chao Lay. Laituriravintolat ovat kuuluisia kalasta ja äyriäisistä, mutta ruokalistalta löytyy kaikkea. Oma suosikkini ravintoloista on Ketsarin. Samalla kadulla lähes Hiltonin kulmassa on molemmin puolin katua viehättävä Orchid, jonka listalla on perinteistä thairuokaa ja länsimaisia annoksia. Orchid curry on omistajan isoäidin reseptin mukaan tehty yrttisen täyteläinen muunnos thaicurrysta. Suositellaan. Erittäin suosittu on Moonsmile Soi Bintabaht -baarikadun Hiltonia vastakkaisessa päässä.
Evergreenin lähellä, rantatietä 50 m vasemmalle ja sitten oikealle rantaan, on kuuluisa perinteikäs Ban Itsara (vapauden talo), jossa käydään syömässä esimerkiksi herkullista Panang Gung -katkarapucurrya aina Bangkokista saakka. Samoin rannassa, Evergreenistä 300 m kohti keskustaa, on modernimpi Coco51, jossa sekä thai- että länsimainen ruoka erittäin hyvää ja ilmapiiri viihtyisä. Molemmat ravintolat on tehty viime vuosisadan alkupuolen aatelishuviloiden pihaan. Paikallisten suosima on myös sata metriä lähempänä Evergreeniä oleva samantyylinen You Yen (myös nimellä Hua Hin Balcony). Rohkeille suositellaan paikallisia ostereita tai raakoja katkarapuja chilitahnan, valkosipulin ja paahdetun sipulin kera.
Ekstreemimpää kokemusta hakevat voivat kokeilla esim. aivan junaradan vieressä asemalta noin kilometri etelään sijaitsevaa Lot Fai -paikkaa. Tarjoilijat kantavat henkensä kaupalla ruuan vilkkaan tien yli radanvarteen, junat ryskyttävät ohi viiden metrin päästä, palvelu on hidasta ja kansalliskeitto Tom Yam Gung erinomaista. Täältä saa myös taskuravuista, possusta ja kookosmaidosta mössättyä Phu Lonia.
Evergreeniltä päätielle tultaessa on kulmassa vasemmalla aamuun asti avoinna Falling, vaikka nimeä ei kylläkään ole englanniksi missään, jonka peltipöydissä syödään takuuvarmasti aitoa thairuokaa. Ruokalista nykyään myös englanniksi.
Intialaista löytyy Naresdamri-kadun Maharajasta. Edullisempi ja sisustukseltaan vaatimattomampi Taj Mahal sijaitsee myös Naresdamrilla, 20 metriä ohi Hiltonin kulmasta. Pinaatti-tuorejuustomössö saag paner erittäin hyvää. 
Italialaista keittiötä Hua Hinissä edustaa Hiltonia vastapäätä sijaitseva perinteinen Lostivale (kerro terveisiä Johnilta Evergreenistä jälkiruokapaukun toivossa, omistaja Enrico on jokavuotisen Evergreen Cup -golfturnauksen Muu Maailma -joukkueen kapteeni ja edelleen nyreissään Suomen joukkueen viimevuotisesta voitosta). Sisäfileestä, brandystä, currysta ja kermasta loihdittu ”Rigatone Julio Cesare” on erinomaista.
LaGrappa on Hiltonia vastapäätä alkavan baarikadun, Soi Pintabahtin, toisessa päässä. Se edustaa modernimpaa italialaista. Tonnikalatartar on must. Paikan entinen isäntä Luciano on avannut Hua Hinin ensimmäisen italialaisen sporttibaarin, josta saa myös ruokaa ja kylmiä leikkeleitä vaikka mukaan. Napakasti nimetty Luciano löytyy Soi 94:ltä pari kilometriä keskustan ulkopuolelta. Samalla kadulla heti tasoristeyksen jälkeen on hyvä japanilainen Sakura, jonka äärimmäisen kevyesti grillattu Tuna Tataki -tonnikala on viedä kielen mennessään.
Muita hyviä italialaisia ovat Mamma Mia! Naresdamri-kadulla vähän ennen kalasatamaa ja La Villa Burger Kingiä vastapäätä. Päätien toisella puolella Sasong-kadulla All in Hua Hin -ravintolaa vastapäätä on piskuinen Delicie, jossa ei myöskään pety ruokaan. Laadukas on myös Carlo Sofitel-hotellin pääsisäänkäyntiä vastapäätä.
Ranskalaista herkkua löytyy Brassérie de Parisista kun jatkaa Hiltonilta päin pitkin Naresdamri-katua ohi laituriravintoloiden. Tyylikäs merinäköalapaikka ja tyylikkäät hinnat.
Suomi-ikävän yllättäessä Mr Danistä löytää Hua Hinissä asuvia ja lomailevia suomalaisia ja hyvää suomalaista kotiruokaa, myös thairuoka on erinomaista. Dan järjestää myös golfturnauksia kuljetuksineen och talar svenska som modersmål. Mr Dan sijaitsee Munich Wine & Beerin ja Delicien välissä Sasong-kadulla päätien mantereenpuolella päätemppeliä vastapäätä.
Viinibaari löytyy Sasong-kadulta Danin baaria vastapätä. Munich Wine & Beer on golfareiden kokoontumispaikka, jossa tavataan samanmielisiä ja kelataan päivän pelejä viini- tai olutlasin ääressä ennen illallista ja joskus sen sijaan (paikan isäntä Robert on Muun Maailman joukkueen varakapteeni).
Kahviloita on vähän. Keskustasta päätien varresta löytyy Starbucks ja Hiltonin pohjakerroksen ulkosiivestä World News Cafe.
Evergreenistä rantatielle tultaessa suoraan risteystä vastapäätä pääsee pienestä portista viehättävään Khrai Wangin rantapuutarhaan vanhan tiikkitalon pihaan. Lounaan jälkeen sulkeutuvassa paikassa on mukava nauttia päiväkahvia ja kakkua.
Pääkadun varressa 300 m Evergreenistä oikealle on The Baguette -leipomo, jossa on tarjolla länsimaista leipää ja leivonnaisia. Paikassa on myös siisti kahvila.
Aitoa vahvaa thaimaalaista säilykemaidolla makeutettua jääkahvia (cafe yen bo lan) saa rantatien päässä (vasemmalle Evergreenistä rantatielle tultaessa) suuren kuningattaren kuvan takana olevan leikkipuiston kanttiinin vanhalta rouvalta. Perinteisestä jääkahvista on kuuluisa myös Dechanuchit-kadun ja rantakadun kulmassa oleva ikivanha kiinalaispaikka, jossa pöytiin joutuu usein jonottamaan.
Baareja löytyy joka lähtöön. Baarialue on keskittynyt Soi Bintabaht -kadun ympäristöön Hiltonia vastapäätä. Koska Thaimaan kuningas asuu Hua Hinissä,
go-go -baareja ei ole ja baarien tytöillä on vaatteet päällään.
Golfareiden suosima Berny’s 19th Hole sijaitsee Hiltonin takana olevalla karaoke-alueella, jossa paikat ovat auki vielä muiden baarien ja Hiltonin discon suljettua ovensa. Bernyn baari on paikallisen golfseuran Hua Hin Golf Societyn tukikohta, ja yli seitsenkymmppinen Berny seuran kapteeni. Societyn pelipäivät ovat tiistai ja perjantai. Vierailijat tervetulleita, ilmoittautumislistat baarin seinällä.
Discoista suurin ja kaunein on Hiltonin Brewery. Meno on kiihkeimmillään baarien sulkeuduttua 01-02. Paikallisen nuorison suosimia klubeja ovat Hi4, Giant ja Rich Club, joissa soittavat suositut thaibändit, kaupungista viitisen kilometriä pohjoiseen päätien varressa.

Suihku

Käytämme suihkuissa ”low-flow” -hajottimia helpottaaksemme Hua Hinissä etenkin talviaikaan usein vallitsevaa vesipulaa.
Vedenpaine- ja lämpötila on säädettävissä suihkulaitteen säätöpyöristä.

Tallelokero

Anna koodi seuraavasti: Paina oven sisäreunassa saranapuolella olevaa nappia ja anna merkkiäänen jälkeen koodi (3 NUMEROA JA YKSI KIRJAIN). Ovi lukitaan ja avataan kiertämällä lukituspyörää.
Jos laitteeseen tulee häiriö tai unohdat tunnuslukusi, hotellin kassakaapista löytyy vara-avain.

Uima-allas

On vieraiden käytössä 07-23 välisenä aikana. Henkilökunta toimittaa halutessasi ylimääräiset pyyhkeet.
HUOM! Altaan syvyys on 140 cm. ÄLÄ SUKELLA!
Jos satut kaikesta huolimatta vahingossa pulahtamaan yöuinnille, otathan huomioon nukkuvat vieraat...

Vastaanotto

On yhdistetty baariin. Respan tytöt ovat kaikki kotoisin Hua Hinistä ja puhuvat paikalliseen tasoon nähden hyvää englantia, suomeksi kovin syvällinen keskustelu ei vielä oikein suju. Jos asia ei silti selviä, pyydä soittamaan Ollille.
Henkilökuntaa kannustetaan kohtelemaan vieraita kuin ystäviä. Teemme kaikkemme auttaaksemme sinua nauttimaan lomastasi, kuten auttaisimme kavereitamme.

Evergreenin henkilökunta toivottaa sinulle rentoa lomaa!

Historiaa

Hua Hinin paikalla sijainnut kalastajakylä sai nimekseen Samor Riang eli ”rivi lohkareita” 1830-luvulla, kun paikalle asettui naapuriprovinssista Phetchaburista kuivuuden liikkeelleajama kyläyhteisö nykyisen kalastusaluslaiturin ja Naresdamri-kadun paikkeille. Yksi alueen kaduista on yhä nimeltään Soi Smoriang.
1800-luvun lopulla Prinssi Chakrabhongse järjesti venäläiselle aatelisryhmälle metsästysretken alueella ja ihastui paikkaan. Hän rakensi rantahuvilan kylän ulkopuolelle, nykyisen Hiltonin paikkeille. Vuonna 1911 kaupungin nimi muutettiin Prinssi Chakrabhongsen aloitteesta Hua Hiniksi eli ”kiviseksi pääksi” hänen huvilansa edustalla merestä nousevien kivilohkareiden mukaan. Hua Hinin asema Thaimaan ensimmäisenä lomakohteena juontuu kuninkaan ja aateliston tavasta muuttaa kuumimmaksi ajaksi Hua Hinin viileämpään ilmastoon 1900-luvun alusta alkaen.
Kuningas Rama VI rakennutti itselleen 1920-luvun alussa Maruekhathaiyawan (suomeksi Rakkauden ja toivon kuninkaallinen koti) kesäpalatsin kylän pohjoispuolelle henkilääkärinsä suosituksesta alueen kesäisin Bangkokia viileämmän ja kuivemman ilmaston takia. Palatsi on nykyisin museona. Pian ranta Evergreenin kohdalla täyttyi kuninkaan esimerkkiä seuraavan aateliston huviloista, joista osa toimii nykyään ravintoloina (esim. Ban Itsara, Duke’s ja You Yen).
Nykyisen kuninkaan Rama IX:n (oik. Hänen Kuninkaallinen Korkeutensa Bhumibol Adulyadej) asuntonaan käyttämän palatsin rakennutti Rama VII kesäpalatsikseen, joka valmistui 1929. Palatsin nimi Klaikangwon tarkoittaa ”kaukana murheista”. Se sijaitsee rannassa n. 400 m Evergreenistä pohjoiseen.
Vuonna 1921 Siamin valtionrautateiden pääjohtaja Prinssi Purachatra rakennutti Prinssi Chakrabhongsen huvilan viereen Railway Hotelin, joka muodostaa nykyisen Sofitel Central -hotellin vanhimman osan. ”Sattumalta” samaan aikaan avattiin rautatieyhteys Bangkokista Hua Hiniin ja edelleen kauemmas etelään, lopulta aina Singaporeen saakka. Rautatieyhteys takasi asiakasvirran Railway Hoteliin, sillä noihin aikoihin päivän matkustamisesta väsyneet asiakkaat viettivat yönsä hotellissa, joka sijaitsi sopivasti päivämatkan päässä Bangkokista.
Samoihin aikoihin Kuningas Rama VI määräsi skottilaisen tienrakennusinsinööri A. O. Robbinsin suunnittelemaan ja rakentamaan Thaimaan ensimmäisen golfkentän rautatieyhtiön omistamalle maalle aseman viereen. Royal Hua Hinin kenttä valmistui vuonna 1922.

Vuonna 1924 Siamin Valtionrautateiden Mainososaston englanniksi painattamassa Guide Book of Siam -kirjasessa kerrottiin Hua Hinista seuraavasti:
”Hua Hinin rantakylpyläkaupunki on lyhyesti saavutettavissa, ja jos on aikaa, se on tutustumisen arvoinen. Ranta on vain 10 minuutin rauhallisen kävelymatkan päässä rautatieasemalta, ja aivan rannassa sijaitsevat täydellisesti kalustetut bungalowit, joita voi vuokrata lähettämällä varausanomuksen Siamin Valtionrautateiden Liikennejaoston Superintendentille Bangkokiin. Siellä, ihanteellisten meressäuintimahdollisuuksien lisäksi,voidaan ampua leopardeja, peuroja, jäniksiä ja kyyhkyjä, mutta viimeksimainittuja lukuunottamatta on hankittava oppaat ja luvat.

Kuninkaallisen perheen, aateliston ja seurapiirien värittämästä kalastajakylästä Hua Hin alkoi nousta turismin maailmankartalle 1990-luvullun alussa, jolloin tänne alettiin rakentaa suuria hotelleja ja golfkenttiä. Nykyinen Hilton (alunperin Melia) valmistui hallitsemaan kaupunkikuvaa vuonna 1993. Koska kaupunkiin ei asemakaavan mukaan saa rakentaa palmuja korkeampia rakennuksia, poikkeuslupa aivan ilmeisesti saatiin maanomistajan suhteiden ansiosta. Samana vuonna valmistuivat Springfieldin ja Lake View’n golfkentät. Palm Hillsin kenttä ehdittiin avata jo 1991.

1990-luvun lopun Thaimaasta alkanut ns. Tom Yam Kung -talouslama pysäytti vauhdilla alkaneen kehityksen, joka pääsi täyteen vauhtiinsa jälleen 2000-luvun alkupuolella. Hua Hinin ympäristöön on noussut länsimaalaisille tarkoitettuja asuntoalueita ja hotelleja kuin sieniä sateella. Kolmen uuden golfkentän (Black Mountain 2007, Banyan 2008 ja Sea Pine 2009) rakentaminen vauhditti osaltaan rakennusboomia, joka sitten tietenkin törmäsi viimeisimpään kansainväliseen talouslamaan. Rakentaminen on kuitenkin jatkunut vilkkaana ja Thaimaan talous on kehittynyt positiivisesti lamasta huolimatta. Thaimaalaisten keskuudessa Hua Hin on yhä suositumpi loman- ja viikonlopunviettokohde, samalla kun Euroopan suuret ikäluokat tarjoavat eläköityessään kasvavan kohderyhmän asuntokauppiaille. Kaupungin infrastruktuuriin ollaan myös vihdoin panostamassa, toivottavasti ennen kuin liikenne- ja vesiongelmat kasvavat hallitsemattomiksi.

Vaikka muutos Hua Hinissä on viimeisten kymmenen vuoden aikana ollut valtava, on paikassa edelleen jäljellä aimo annos vanhan kalastajakylän charmia ja kuninkaallisia kytkentöjä. Thaimaalainen vieraanvaraisuus ja elämänilo ovat yhä aitoja, ja kaupungilla näkee edelleen tavallista thaimaalaista elämänmenoa, joka Phuketin ja Pattayan kaltaisissa kohteissa on jo kuollut ja kuopattu.

Royal Hua Hin, 13th green, c. 1926
Kuningas Rama VI tarkastamassa Royal Hua Hinin rakentamista
© 2012 Evergreen Hua Hin. Web development: Digital Metrix